Beste burgerhulpverlener,

Vanaf 20 oktober 2015 is het mogelijk om de HartslagNu app te downloaden. HartslagNu is het alarmeringssysteem waar u zich, als burgerhulpverlener, voor kunt inschrijven in het geval van een reanimatie.

Voordelen van alarmeringen per app:
– U wordt alleen gealarmeerd als u ook daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer bent.

– U wordt alleen gealarmeerd als u binnen 6 minuten bij het slachtoffer kunt zijn (rekening houdend met een snelheid van 15 km/uur)
– De App houdt rekening met de lokale infrastructuur en toont u de route naar AED/slachtoffer.

Hoe werkt de HartslagNu app?
De App gebruikt de locatie informatie van uw smartphone om uw huidige locatie te bepalen. Deze data wordt naar het HartslagNu systeem gestuurd, waar deze informatie wordt gebruikt om die hulpverleners te alarmeren die ook daadwerkelijk binnen 6 minuten bij een reanimatie situatie kunnen zijn. Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden. Dit vergroot de kans dat u de oproep meteen ontvangt en direct gehoor kunt geven aan de oproep.

Hoe gaat een oproep via de app in zijn werk?
Als u een pushbericht met een oproep heeft ontvangen kunt u op dit bericht tikken. U komt dan in de App terecht waar de routebeschrijving naar de AED en het slachtoffer zichtbaar wordt. Tevens komt in de App een metronoom beschikbaar. Deze geeft het tempo aan waarin iemand gereanimeerd moet worden.

Wat heeft u nodig om de app te kunnen gebruiken?
Om de HarstlagNu app te kunnen gebruiken zijn enkele zaken noodzakelijk:
– Smartphone met IOS of Android (besturingssysteem)
– GPS ingeschakeld (verbruik is minimaal)
– Internetverbinding (om uw locatie door te kunnen sturen en pushberichten te ontvangen)

Om uw locatie te kunnen bepalen is het noodzakelijk dat u de GPS van uw smartphone heeft ingeschakeld. Als de GPS uit staat, kan de App u niet traceren. Het is aan te raden om Wifi in te schakelen, ook al gebruikt u deze niet. Zo wordt uw locatie sneller getraceerd en zal de batterij van uw smartphone langer meegaan.

Mocht u geen gebruik maken van de app, wordt u per sms gealarmeerd op basis van het opgegeven adres (of adressen) in uw account. Wij verwachten dat met de introductie van de App de effectiviteit van burgerhulpverlening verder zal toenemen.

De HartslagNu App is beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store.

Categorieën: Nieuws